Vikingeskibsmuseet

Billedskæring på Vikingeskibsmuseet:

Vikingeskibsmuseet i Roskilde.


 Siden år 2000 har jeg været tilknyttet Vikingeskibsmuseet her i Roskilde. I starten var det ikke som billedskærer, men som bådbyggerassistent, hvor jeg lavede rigdele til rekonstruktionen af fragt skibet Ottar og derefter rigdele til rekonstruktionen af Skuldelev skibet 2-4 (nu kaldet Havhingsten fra Glendalough).
Efterfølgende startede jeg mit billedskærer værksted i Lützhøfts Købmandsgård i 2003. Fra da af  har jeg været på Vikingeskibsmuseet som håndværks formidler i sommerperioden.
Her laver jeg billedskærer arbejde relateret til både det maritime og til vikingetiden. Træskærer arbejdet kan spænde så vidt som fra øsekar, små kopi æsker fra vikingetiden og til dragehoveder.
I højsæsonen laver jeg også korte workshops, hvor man kan skære et lille træskilt. Det vil sige, man kan skære sit navn med runer i en lille lindetræsplade. Man skal blot være fyldt ti år.

 

havhingsten

 

De fleste af vikingeskibene ved Vikingeskibsmuseet er udstyret med navneskilte. De oprindelige skibe har ikke haft træskilte, men dette er lovmæssig påkrævet. Det har så været mit held, da jeg har fået æren af at skære skilte til næsten alle museets både. Ligesom bådene alle er forskellige, har jeg også udformet alle skiltene, så de blev individuelle og passer til bådenes type. Havhingstens skilt her ovenfor er skåret med positiv skrift, dekoreret med et diskret ornament og sidenhen malet.

Neden under her et andet eksempel på et skilt. Dette til Færøbåden “Geirfuglen”, som også indgår i vikingeskibsmuseets bådesamling.

Geirfuglen
Skilt til Geirfuglen Skåret af Billedskærer Sanne M. Seipelt.      Foto Werner Karrasch

Til forsommer er jeg på vikingeskibsmuseet i nogle weekender. I højsæsonsen også på visse hverdage.
Jeg er at finde på tunet, bag høvlbænken under træskærer/woodcarver skiltet. I dragens hule  😉 

 

God fornøjelse.

Læs mere om mit arbejde som billedskærer.

Læs mere om mit arbejde med træskilte.

 

 

Dragehovede skåret af Billedskærer Sanne M. Seipelt

Hvilke dage jeg er der, kan ses på   Vikingeskibsmuseets  hjemmeside.

Under alle omstændigheder er museet et sted jeg varmt vil anbefale, med eller uden billedskærer  🙂 

Læs mere om Vikingeskibsmuseet